Argeșul Mihăilești se pregătește pentru Liga a 3-a

Argeșul Mihăilești se pregătește pentru Liga a 3-a
Argeșul Mihăilești se pregătește pentru Liga a 3-a

CS Argeșul Mihăilești a învins pe FC Bolintin Malu Spart cu 5-1, în deplasare, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a Giurgiu, Seria Nord.

Dacă cineva își face iluzia că marile rivalități, ambiții și chiar orgolii se întâlnesc doar pe aici, prin sudul nostru apropiat, că totul se învârte în jurul municipiului, se înșală amarnic…

Mari pasiuni se consumă și printre echipele din nordul județului, speranțe la fel de mari au și acestea… numai că sunt prea departe și trec neobservate… De noi!

Argeșul Mihăilești este o echipă despre care nu am scris de prea multe ori însă evoluția bună și constantă din ultima vreme mi-a atras atenția și am încercat să aflu mai multe despre echipă, lot și obiective.

Am stat de vorbă cu George Barbu, antrenorul celor din Mihăilești și am înțeles că sunt multe de spus despre această echipe dar e greu de făcut în cuvinte puține… I-am promis că o vom face și cu altă ocazie… Deocamdată…
”Meciul de sâmbătă, cu Bolintinul în etapa a 16-a a fost cel mai tare derby din Liga a 4-a, după părerea noastră!” mi-a spus George.
”Pentru cine nu știe, între orașele noastre există o veche și îndelungată rivalitate sportivă; păcat că în ultima vreme Bolintinul (echipa de fotbal, n.red.) nu mai este ce a fost odată… Sâmbătă le-am dat 5 goluri, obținând o victorie valoroasă pentru noi, în deplasare. Golurile noastre au fost marcate de Florin Nidelea (2), Bocancea, Cojocaru și Cristi.
În această ediție de campionat avem 12 victorii și o singură înfrângere; cu cele 39 de puncte nu mai avem decât un pas până la locul întâi (Floreștiul are 40), pe care suntem siguri că îl vom face. Pentru că ne dorim foarte mult să promovăm în Liga a 3-a; nu va fi ușor, nici în meciurile cu cei din Seria Sud, pentru stabilirea campioanei județene, dar nici la un eventual baraj.
Sperăm ca fotbalul în Mihăilești să redevină ce a fost odată, să se refacă galeria pe care o aveam când eram în Liga 3 și să avem stadionul plin ca atunci. Primăria și primarul Mihai Dobre ne-au promis mărirea capacității stadionului și modernizarea acestuia; rămâne ca și noi, fotbaliștii, să răspundem pe măsura atenției acordate. Nea Mihai (primarul Mihai Dobre, n.red.) a fost tot timpul alături de echipă și întotdeauna, chiar și după meciuri mai slabe, i-a omenit pe băieți cu un grătar și un suc (că de, noi, ca sportivi, nu bem alcool!).
Lotul echipei are 22 de jucători; eu îi antrenez din 2015, de când Laios Sătmăreanu a plecat de la Argeșul. Până atunci, din 2006, am antrenat juniorii.”

Deocamdată atât mi-a spus George Barbu însă nu l-am lăsat până nu mi-a promis că vom relua discuția cât de curând, presimțind că vom avea multe lucruri frumoase de văzut la Mihăilești.

Comenteaza