Care este valoarea (reală a) fotbalului giurgiuvean? ”Valoarea mea?!”

Petrolul Roata la antrenament
Petrolul Roata la antrenament

Petrolul Roata a învins cu 10-0 pe FC Singureni, în deplasare, în etapa a 18-a a Ligii a 4-a Giurgiu, Seria Nord, desfășurată sâmbătă, 18 martie.

În urma acestei etape Petrolul Roata se află pe locul 1 în Seria Nord, cu 44 de puncte, la 6 distanță de Vânătorii aflați pe locul 2; FC Singureni este pe locul 14 (penultimul), cu 14 puncte.

Am avut o surpriză deosebit de plăcută atunci când am stat de vorbă, după meci, cu Ștefan Udroiu, antrenorul celor de la Petrolul Roata.
În loc să se laude, să se împăuneze mai ceva decât păunul, pentru scorul obținut de echipa sa, acesta s-a declarat, ”SURPRINZĂTOR”!, dezamăgit de acest rezultat și de nivelul unui fotbal care permite frecvent obținerea unor asemenea scoruri de maidan.

Nicio bucurie nu avea antrenorul de la Roata legată de un scor fluviu obținut împotriva unei echipe care efectiv se târăște în această ediție de campionat, în teren, în vreme ce oficialii nu mai prididesc cu laudele dar și cu vorbele grele spuse de pe marginea terenului, nevrând să-și recunoască sub nicio formă neputința.

Nu este o critică la adresa echipei din Singureni, nu este un reproș adus jucătorilor pentru care am toată stima, apreciind efortul depus și pasiunea acestora pentru fotbal ci este doar o constatare a unei stări de lucruri deloc benefică fotbalului giurgiuvean…

”Nu cred că este ceva (bun) de spus despre acest meci”, mi-a zis Ștefan Udroiu.
”Ceea ce se întâmplă în asemenea partide nu face deloc cinste fotbalului giurgiuvean… Și mă refer la condițiile de joc dar și (mai ales) la atitudinea unora care ar trebui să reprezinte modele pentru tineri.

Cred cu ce mai mare convingere că trebuie să ținem în viață fotbalul dar nu oricum… Nu trebuie să ținem în brațe un muribund!
Nu cred că organizarea și atitudinea corectă au nevoie de (multă) susținere financiară.

Dacă vrei să crești în valoare, să acumulezi experiență pe care să o folosești în întâlniri de nivel superior, trebuie să te lupți cu adversari puternici… Un asemenea meci și altele de același fel în care golurile nu se mai opresc de parcă o echipă ar juca singură în teren nu este de niciun ajutor cuiva… Poate doar gâdilării unor orgolii ale unora plini de ei.

Este trist că asistăm la asemenea situații, tot mai dese, pe terenurile de fotbal…
Ne era cumva jenă față de spectatorii prezenți pe marginea terenului, nevoiți să asiste la un meci jenant în felul lui.

Trist este că de la slaba pregătire pleacă lucruri mult mai grave, manifestări de frustrare, nemulțumiri nefondate, vorbe grele și urâte adresate de pe margine celor din teren și multe altele.

Cam asta este!
Ce să mai zic de victorie… E bună în sine, ne-a adus puncte dar nu aș putea spune că ne-a adus și vreo satisfacție”, mi-a spus cu vădită tristețe în glas Ștefan Udroiu, antrenorul Petrolului Roata.

Comenteaza